Moeding terracotta ploče

Razvoj jedinstvenih i održivih fasada naša je temeljna kompetencija. U svakom zahtjevu vidimo zadatak koji treba riješiti. I čini nas ponosnima što gotovo uvijek uspijemo. Spektar je širok - od vodoravno zakrivljenih panela za stanove u parku na Belvedereu u Beču, do posebne crvene glazure s crnim plamenom za vatrogasnu stanicu u Hamburgu, do prevelikih okvira prozora za neboder na Broadwayu u New Yorku iz 1865. samo mali izbor da navedemo naše trenutne vrhunce. Ovdje otkrijte razne mogućnosti dizajna za oblik i boju.

Što se tiče boja, razlikujemo klasične i glazirane boje. Klasične boje opeke su inherentne boje keramičkih krhotina, tako da se prilikom rezanja površine ne vide nikakvi vizualno uznemirujući krhotine druge boje. Boja se postiže posebnim sastavom korištenih sirovina, nakon procesa pečenja ploče se ne tretiraju dalje. Na zahtjev, nove prirodne posebne boje mogu se razviti individualno za vas uz postojeće.

Svi MOEDING proizvodi imaju jedno zajedničko. Za proizvodnju se koriste samo prirodne sirovine bez umjetnih dodataka. Fasade od opeke nisu samo prirodne, izdržljive i elegantne, one su također iznimno individualne i svestrane. Od klasičnih pravokutnih ploča od opeke u raznim formatima, preko posebno oblikovanih elemenata od opeke, do posebnih konstrukcija poput opeke BAGUETTES ili terracotta rešetke SERATON® - asortiman MOEDING-a vrlo je raznolik. Otkrijte raznolikost keramičkih fasada i saznajte koji je proizvod savršen za vaš sljedeći objekt.

Njemački proizvođač terracotta fasadnih ploča tipa "Alphaton" dim. dužine 400-1500 do širine 150-1200 mm i "Longoton" dimenzije do dužine 3000 mm i širine do 1200 mm neglazirane u boji prirodne cigle i u gotovo 20 boja te glazirane u većini boja RAL-a. Ploče mogu biti ravne površine sa rebrima ili površine prema želji projektanta. Montaža ploča se vrši horizontalno ili vertikalno sa nevidljivim kopčama. Prednost montaže u svim vremenskim prilikama. Ploče se mogu nakon montaže vaditi i zamijeniti. Okapnica ploča smanjuje ulaz udarne kiše u fasadu!

MOEDING ALPHATON® PLOČA

ALPHATON® je bio prvi proizvod koji je MOEDING iznio na tržište. Do danas su paneli dokazali svoju vrijednost i koriste se u većini projekata s duljinama panela do 1500 mm. Slobodan izbor između pejzažnog i portretnog formata rezultira širokim rasponom mogućnosti dizajna, ovisno o tome hoće li se zgrada istaknuti širinom ili visinom. Razvili smo posebne sustave montaže za različite tipove ploča: L² Rapid i Gen. 06-Rapid za vodoravne ploče, L² Rapid uspravni format za uspravne ploče.
 • GEN. 06-RAPID
  ALPHATON® GEN. 06-RAPID
 • L² RAPID QUERFORMAT
  ALPHATON® L² RAPID QUERFORMAT


MOEDING LONGOTON® PLOČA

LONGOTON® su MOEDING fasadni paneli velikog formata u duljinama do 3000 mm.
Sustav LONGOTON® Gen. 06-Rapid trenutno se koristi za sastavljanje ploča od terracotta duljine do 3000 mm u pejzažnom formatu. Svi nosači panela fasade koja se ugrađuje pričvršćuju se na vertikalne profile šupljim zakovicama ili samobušećim vijcima od nehrđajućeg čelika. Nakon pričvršćivanja podkonstrukcije sa svim držačima ploča, terracotta ploče se vješaju bez alata. Gen. 06 Rapid System prikladan je za sve LONGOTON® ploče u duljinama do 3000 mm. Montaža se ovdje izvodi u horizontalnoj orijentaciji.
 • GEN. 06-RAPID
  LONGOTON® GEN. 06-RAPID

MOEDING SISTEM SA BAGUETTIMA

Pod BAGETIMA podrazumijevamo šuplje keramičke elemente dugog formata koji se pričvršćuju posebnim držačima. Za posebne zahtjeve (zaštita od pada), mogu se navući na aluminijsku cijev i pričvrstiti na strukturu pomoću držača za objekte. Posebni sustavi razvijeni su za posebne zahtjeve BAGUETTES-a, ali se temelje na postojećim sustavima za ALPHATON® i LONGOTON® i koriste slične komponente. Pri odabiru pravog sustava uvijek su važni namjena i lokalni uvjeti. Pričvršćivanje se može izvesti s tri različita sustava:
STRAŽNJE PRIČVRŠĆIVANJE BAGUETTES
BOČNO KOPČANJE S RAPID SUSTAVOM
BOČNO PRIČVRŠĆIVANJE S NAVOJNIM ANKERIMA
Keratek Zagreb

MOEDING SISTEM SERATON® - Terracotta rešetka

S novom terracotta rešetkom SERATON®, projektanti i arhitekti imaju na raspolaganju potpuno nove mogućnosti oblikovanja pročelja. Ploče od teracotte lebde na novo razvijenom rešetkastom sustavu kao na nevidljivoj traci. Ploče od opeke mogu se montirati i u slobodnom rasporedu, tako da se stvore veći razmaci na fasadi.

Za sastavljanje rešetke od opeke, čelične sajle se stežu na fasadu u razmacima između duljina ploča. Na njih su pričvršćene čelične kuglice - na vrhu i dnu ploča od opeke koje treba pričvrstiti. Zatim se objese između kuglica pomoću skrivene strukture za držanje.

Slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vrijeme ako imate bilo kakvih pitanja o našim proizvodima, sustavima ili projektima. Naš tim u uredu i na terenu rado će vas savjetovati o svim temama vezanim uz fasadnu opeku i sustave MOEDING.
Keratek Zagreb

...

ALPHATON®

 • Vrsta proizvoda
  Terracota ploča
 • Dužina
  do 1500mm
 • Visina
  150-400mm
 • Vrsta sustava
  Gen. 06-Rapid;
  L2-Rapid Landscape
  L2-Rapid Portrait
 • Norma
  DIN 18516, Teil 1 Außenwandbekleidung
 • Odobrenje
  Allg. Bauartgenehmigung: Z10.3-732

LONGOTON®

 • Vrsta proizvoda
  Terracota duže ploče
 • Dužina
  do 3000mm
 • Visina
  150-1000mm
 • Vrsta sustava
  Gen. 06 und (demnächst)
  L² Rapid Querformat
 • Norma
  DIN 18516, Teil 1 Außenwandbekleidung
  Oblaganje vanjskih zidova
 • Odobrenje
  Allg. Bauartgenehmigung: Z-10.3- 805

BAGUETTES

 • Vrsta proizvoda
  Ker. šipke, ovalne, trokutaste, četverokutne
 • Dužina
  do 3000mm
 • Visina
  150-400mm
 • Vrsta sustava
  Sa stražnjim pričvršćivanjem, vijčana spojnica ili rapid sistem

SERATON®

 • Vrsta proizvoda
  Terracota rešetka
 • Dužina
  do 800mm,
  ostali formati na upit
 • Visina
  do 480mm,
  ostali formati na upit
 • Vrsta sustava
  Inox konstrukcija